1. HRL Žene: Braniteljice naslova bez problema na otvaranju sezone

269

Tjedan dana prije ostalih, ekipa Lokomotive Zagreb je otvorila novu sezonu 1. hrvatske lige za žene. I uvjerljivo pobijedila Split 2010 30:18. Za zagrebački sastav bila je to dobra provjera uoči početka Lige prvakinja, budući da od ove sezone praktički ima potpuno novi sastav. 

Mlade Splićanke prevođene Gabrielom Gudelj koja je ne tako davno bila članica seniorske reprezentacije, dobro su se držale sve do završnih pet minuta prvoga dijela. Lokomotiva je malo jače povukla do predaha i otišla na odmor s četiri pogotka prednosti (14:10).

U drugom dijelu do izražaja dolazi veći i bolji izbor igračica Nenada Šoštarića i braniteljice naslova polako dižu svoju prednost do konačnih plus 12 na kraju. Obrana Lokomotive dopustila je Splićankama da postignu samo osam pogodaka u drugom poluvremenu.

Od 10 igračica Lokomotive, najpreciznija je bila Ana Malec sa šest pogodaka. Lena Ivančok je imala 11 obrana. Isto toliko obrana imale su i dvije vratarke Splita 2010. Po šest pogodaka za sastav iz Dalmacije dale su Gabriela Gudelj i Lucija Ercegović.

Nenad Šoštarić, trener RK Lokomotiva Zagreb:
Naša igra u prvom poluvremenu, i u obrani i u napadu, bila je jako loša. U drugom poluvremenu smo svima dali šansu igrati i onda se sve to malo poboljšalo. No, nije to ni približno ono što mi moramo raditi. Jasno smo rekli da ne smijemo dozvoljavati njihove individualne kontre, a one nam zabiju četiri gola iz kontre. Ne možemo stalno čekati hoće li Stela Posavec igrati, a sve ostale će ju samo pratiti. Mi igramo s pet igračica u napadu jer nemamo lijevo krilo i na taj način se ne može igrati. Iako je Škarić to odigrala vrlo korektno. No za Ligu prvakinja moramo raditi puno više i puno jače. Mi želimo igrati lijep rukomet, ali prije svega svrsishodan rukomet, a to znači igra u obrani, kontrolirani napad i povući kontru ako se može, ali nema ‘natjeravanja’ po igralištu. Ovo je bila lijepa utakmica, bilo je tu lijepih akcija, ali za ozbiljnu igru morate imati kontinuitet. Ne možemo odigrati jednu dobru akciju, pa pet loših. Split je vrlo dobra ekipa koja će u prvenstvu sigurno imati korektne rezultate, ali ja od svojih igračica stalno tražim više jer to od nas traži ritam natjecanja koje ćemo igrati.“

Sara Sablić, igračica RK Lokomotiva Zagreb:
Zadovoljna sam prvim prvenstvenim nastupom u Lokomotivi i čestitam svojoj ekipi na pobjedi i na borbenosti. Čestitala bih i ekipi Splita koja je odigrala jako korektnu utakmicu. Zadovoljne smo, iza nas je težak period priprema. Malo se uhodavamo jer smo nova i jako mlada ekipa, ali mislim da to sve polako dolazi na svoje mjesto. U našoj mi se igri sviđala borbenost i to što na terenu djelujemo kao kolektiv, pa koja je god igračica ušla u igru dala je svoj maksimum. Svojim nastupom sam zadovoljna, ali uvijek može bolje“.

Mirjana Runtić, trenerica ŽRK Split:
Čestitam našim suparnicama koje su zasluženo pobijedile. Protiv prvakinja Hrvatske nam nije bilo lako, ali mislim da iz svega ovoga moramo izvući ono pozitivno. Vidjeli smo danas neke segmente igre na kojima moramo raditi, a vidjeli smo i neke koji su zadovoljavajući. Dobili smo neke nove igračice dvije su nam otišle baš u Lokomotivu, ali mislim da nam slijedi jedna lijepa sezona. Mislim da ćemo biti konkurentna ekipa. Današnji rezultat to možda ne sugerira, ali imamo još vremena uigrati se.“

Gabriela Gudelj, igračica ŽRK Split 2010:
„Dobro smo se držale na početku utakmice dok smo im mogle fizički parirati, trčale smo koliko smo mogle, čak je i obrana dobro funkcionirala, na čemu smo dosta radili jer je ekipa dosta pomlađena. Mi se još uigravamo, pa nam je ovo došlo kao još jedna pripremna utakmica i došle smo ovamo bez ikakvog imperativa. Mislim da iz ove utakmice možemo izvući dosta pozitivnog, a ima nekih stvari na kojima moramo još poraditi. Mislim da je naša timska igra danas dobro funkcionirala, zabijale smo iz svih pozicija, a ne sve samo preko jedne strane. I u obrani smo u prvom poluvremenu uspjele dobro sve zatvarati i parirati Lokomotivi, dok nije ponestalo snage i rotacije na klupi. Bilo je dosta toga pozitivnoga u našoj igri, idemo dalje.“ 

Prethodni članakSEHA Final 4: Debitantu pripalo 3. mjesto
Sljedeći članakSEHA Final 4: U dramatičnom raspletu Telekom Veszprem osvojio peti naslov pobjednika